Puhelinnumero

+358 50 3303389

Sähköposti

info@vaarninpappila.fi

Avoinna

Sovitusti

Väärnin Pappila palvelee ympäri vuoden sopimuksen mukaan. Meillä ei ole kiinteitä aukioloaikoja, lounaspöytää tms. Voit ehdottaa Sinulle sopivaa vierailun ajankohtaa.
Tiedustelut ja tarjouspyynnöt:  info@vaarninpappila.fi  tai
puh./WhatsApp 050-330 3389.

Tarjontamme on mukana verkkokaupassa www.iisalmijatienoot.fi 

Tarinoita Väärnistä  Pappilan esittelykierros on suosituin palvelumme. Ohjelma toteutetaan huomioiden vieraiden mielenkiinnon kohteet sekä aikataulu- ja muut toiveet. Mahdollisuus myös talonväen musisointiin tai yhteislauluun. Ehdota Sinulle sopivaa ajankohtaa info(at)vaarninpappila.fi tai 050-330 3389.
Hinnat:
10-50 hlön ryhmät 7€/hlö (matkanjohtaja ja kuljettaja veloituksetta)
5-9 hlöä 8,-/hlö,
1-4 hlöä 10€/hlö,
alle 18 v. vapaa pääsy.
Ilman varausta saapuneet 15€/hlö.

Pannukahvit pappilassa  Tilauksesta ryhmille: Nautitaan kuumaa kahvia posliinikupeista, istutaan salin ja kammareiden pöydissä. Kuunnellaan tarinoita pappilan entisestä elämänmenosta ja Juhani Ahon syntymän ajoista sekä tutustutaan pappilan kunnostuksen tuloksiin, mm. käsinmaalattuihin tapetteihin ja eri huoneisiin. 
Hinta makean tai suolaisen palan kanssa ryhmille (10-40 hlöä):
12,-/hlö, matkanjohtaja ja kuljettaja veloituksetta.
Alle 10 hlön seurueet 15,-/hlö.

Halos-kahvit pappilassa  Halosen taiteilijasukuun perehtynyt kirjailija Minna Kettunen kertoo Lapinlahdelta lähteneestä taiteilijasuvusta ja esittelee sitä, miten Haloset liittyvät Väärniin. Juttuja 1860-luvun tapettimaalari Ollista 1990-luvulla toteutettuun Annan mattoon asti. Esillä useita veistoksia, maalauksia, mattoja sekä urkuharmoni.
Hinta makean tai suolaisen palan kanssa ryhmille (10-40 hlöä):
12,-/hlö, matkanjohtaja ja kuljettaja veloituksetta.
Alle 10 hlön seurueet 15,-/hlö

Kokouskahvit  15,-/hlö sis. 3 h tilojen käyttämisen, kahvi- ja teetarjoilun, makean ja suolaisen palan (kaikki lakt. ja glut.) vesikannut. Mahdollisuus Väärnin Pappilan lyhyeen esittelyyn sopivalla hetkellä.

Kokouspäivä Pappilan sali, kammarit ja Open Wlan käytössä 7 tunnin ajan.
6-10 hlöä 56 euroa/hlö, 11-21 hlöä 48 euroa
sis. aamukahvit, kotiruokalounaan ja iltapäiväkahvit, vesikannut, virvokkeita. Mahdollisuus Väärnin Pappilan esittelyyn sopivalla hetkellä.

Pappilan illallinen Hyvää ravintoa myös silmille ja sielulle. Ruokaa sulatellessa esitellään taideteoksia ja kättentöiden tuloksia. Mahdollisuus viihtyä ja viipyä seurustelun merkeissä pappilan ajattomassa ja rauhoittavassa tunnelmassa sekä tilata lisäksi talonväen omaa ohjelmaa, kuten Kvintologi (ks. alempana)
10-21 hlöä 38 euroa
sis. mm. juustolan naapurin salaattia, sienisalaattia, haukimureketta, hilloja, pappilan haudutettuja juureksia, liha-, kasvis- tai kalaruoan, leipää ja rieskaa, kotikaljaa, pappilan mehua sekä pannukahvia ja marjatalkkunahuttua

Kotiruokaa
Keittolounas (kasvis-, kala- tai lihakeitto) alkaen 12,-/hlö. 
Pappilan lounas alkaen 20,-/hlö sis. salaatteja, juureksia, hilloja, liha-, kala- tai kasvisruoan, leivät, jälkiruokakahvit

Juhlapalvelut
Kerro suunnitelmasi ja toiveesi juhlista, me teemme niiden toteuttamisesta kokonaistarjouksen. Teemme hyvää yhteistyötä seudun ammattikokkien kanssa. 
Väärnin Pappila tarjoaa arvokkaat ja kodikkaat tilat sekä toiveiden mukaan toteutetun ohjelman.
Perinneruoat vanhan pappilan tunnelmassa maistuvat hyvälle. Juurekset ovat kasvaneet pellossa, joka näkyy ikkunoista.

Pappilan pitopöytä
Voit valita esimerkiksi seuraavista ruokalajeista:
Haudutetut juurekset (pappilan pellon satoa)
Haukimureke, paistettu kuha, retamuikut (lähijärvien kalasta)
Kasvismureke, härkispaistos
Murea naudanpaisti, karjalanpaisti, lihamureke
Hilloja (pappilan kellarista)
Sienisalaatti
Juustolan naapurin salaatti (sis. Valion juustoja)

Kvintologi
eli viisi Juhani Ahon aikalaisnaista kertoo hänestä. Teksti ja kerronta Minna Kettunen, musiikki ja kitara Jarkka Rissanen. Aho-päivillä Iisalmessa 2021 ihastuneen vastaanoton saanut esitys. Kesto 25 min.
Hinta 150 euroa
Ohjelman yhteyteen voida liittää esim. kahvitarjoilu ennen tai jälkeen.

Pappilan valot -paketti: Onko ympärillä pimeää ja mielessä myterää? Tule virkistymään ja keräämään voimia Väärnin Pappilaan vaikka muutaman ystävän kanssa tai itseksesi. Voitte tavata pitkästä aikaa ja jutella. Tai voit vaikka kirjoittaa, lueskella, hiljentyä ja vain olla. Teemme uuniin tulet, tarjoamme villasukat, lämmintä juotavaa ja pientä syötävää ja jos tahdot, juttuseuraa. Hinta alkaen 25 €/hlö.

Konsertit talon tapaan 
Pyydä tarjous pappilan oman kamariorkesterin konsertista:
Suomalaisen musiikin konsertti – Minna Forsberg viulu ja Leena Toivanen, piano (ks. Tapahtumat)