Väärnin Pappila

You are here:   Home > Tapahtumat

TAPAHTUMAT

Väärnin Pappilan esittelyt sopimuksen mukaan vuoden aikana. Ehdot Sinulle sopivaa aikaa puh./WhatsApp 050-330 3389 tai info@vaarninpappila.fi  Yli 10 hlöä ryhmät 5€/hlö, 1-9 hlöä 8€/hlö, alle 18 v. vapaa pääsy. Maksu kortilla tai käteisellä tasarahalla.

KESÄTORSTAIT 2022: Torstaisin klo 19. Opastetut kierrokset 5€ ja konsertit sis. tarjoilun 20€. Maksutavat käteinen ja kortti.

9.6. Opastettu kierros. Miten täällä ennen vanhaan asuttiin, missä lapset kastettiin ja parit vihittiin, missä olivat pappilan talli, navetta ja riihi? Käydään myös puutarhan puolella.

16.6. Opastettu kierros. Teemana 179-vuotiaan pappilarakennuksen kunnostaminen, kuten rossipohja, käsinmaalatut tapetit ja peiliovet.

23.6. Opastettu kierros. Jussinpäivän aaton teemana Juhani Aho. Missä hän syntyi 160 vuotta sitten, miten hän muisteli varhaisia ​​vuosiaan Väärnissä?

30.6. Konsertti: Anni Rissanen, laulu ja piano - Lauluja maan ja taivaan väliltä. Oman kylän Anni - herkkyyttä ja energiaa!

7.7 Tarinakonsertti: Kuvanveistäjä Eemil Halosen jalanjäljillä. Minna Forsberg, viulu, Leena Toivanen, piano ja Minna Kettunen, kerronta. Mm. Sibelius, Kotilainen, Tsaikovski, Paganini, Satie. *Ne jotka ostavat konsertin yhteydessä "Suomalaisuutta veistämässä - Eemil Halonen, nuoren kansan kuvaseppä" -arvoteoksen ja taidekirjan (180€), saavat konsertin veloituksetta! Kirjalle laskutus mahdollinen.

14.7. Opastettu kierros: Teemana taide. Nykyisten ja edesmenneiden lapinlahtelaisten taide ja käsityöt. Käsinmaalattuja tapetteja, maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, mattoja, ompelutöitä ja seinätekstiilejä.

21.7. Kurkistus persialaiseen runouteen & puhallinmusiikkia: Siamäk Naghian esittelee persialaista runoutta ja hänen runopiirinsä jäsenet lukevat runojen suomennoksia. Jarkka Rissasen kitaraimprovisaatiot täydentävät persialaista näkemystä siitä, että runous ja musiikki kuuluvat yhteen. Väliajan jälkeen Lapinlahden puhallinorkesteri (jonka riveissa myös Siamäk soittaa) esiintyy sään salliessa pappilan puutarhassa.

28.7. Konsertti: Olga Kolari, kantele. Miina Halosen kantelesävelmiä ja niitä inspiroitunutta omaa musiikkia.

4.8 Konsertti: Rissassonit. Keikalla Jarkka, Eino ja Kalle Rissanen.

11.8. Opastettu kierros.

TILATTAVAT OHJELMAT yksityisiin tilaisuuksiin joko Väärnin Pappilassa tai paikoissa, joissa on konsertitasoinen piano.

*Suomalaisen musiikin konsertti. Miten musiikki ja taide-elämä vaikuttivat identiteettime syntyyn 1900-luvun alussa? Mm. Sibeliuksen, Kuulan ja Merikannon säveliä sekä tarinoita sävelten synnystä. Ohjelma sai ihastuneen vastaanoton kantaesityksessään kesällä 2011. Minna Forsberg, viulu ja Leena Toivanen, piano. Kesto 1 h. Hinta 440 euroa (= esimerkiksi 22 hlöä á 20 €).

*Eemil Halosen jalanjäljillä -tarinakonsertti. Millaista musiikkia liittyi kuvanveistäjän elämänmatkaan? Mm. Kotilaisen, Tshaikovskin, Paganinin, Satien, Sibeliuksen ja Merikannon musiikkia. Minna Forsberg, viulu, Leena Toivanen, piano ja Minna Kettunen, kerronta. Kesto 50 min. Hinta 400 euroa. 

*Kvintologi eli viisi naista kertoo Juhani Ahosta. Minna Kettunen, teksti ja kerronta, Jarkka Rissanen, musiikki ja kitara. Innostuneen vastaanoton Iisalmessa Aho-päivillä 8/2021 saatavilla ohjelma. Kesto 20 min. Hinta 120 euroa.

Tiedustelut Minna Kettunen 050-330 3389 tia  minna.kettunen@vaarninpappila.fi