PALVELUT

Väärnin Pappila palvelee ympäri vuoden sopimuksen mukaan. Meillä ei ole aukioloaikoja, lounaspöytää tms.
Voit ehdottaa vierailullesi sopivaa ajankohtaa  info@vaarninpappila.fi  tai
puh./WhatsApp 050-330 3389.

Tarjontamme on mukana verkkokaupassa www.iisalmijatienoot.fi 

Arkihuolesi kaikki heitä  Varaa seurueellesi kiireetön hetki Väärnin Pappilan rauhassa, kynttilöiden ja takkatulen tunnelmassa. Nautitaan pannukahvia ja teetä (tai glögiä) joulutorttujen ja pikkumakeiden kera. Lauletaan yhdessä joululauluja tai talonväki esittää niitä. Minna-emäntä kertoo tarinoita pappilan entisaikojen jouluista.
6-15 hlöryhmät 15€/hlö
16-25 hlöryhmät 12€/hlö
26-40 hlöryhmät 10€/hlö

HUOM. Väärnin Pappilassa oli matkaparkki kahden kesän ajan, mutta palvelu lopetettiin mm. melko ahtaan pihamme vuoksi. Suosittelemme matkailuautoille uutta ja tilaamampaa sekä järvimaise upeaa Väärninsaaren matkaparkkia!

Tarinoita Väärnistä  Pappilan esittelykierros on suosituin palvelumme. Ohjelma toteutetaan huomioiden vieraiden mielenkiinnon kohteet sekä aikataulu- ja muut toiveet. Mahdollisuus myös talonväen musisointiin tai yhteislauluun. Ehdota Sinulle sopivaa ajankohtaa info(at)vaarninpappila.fi tai 050-330 3389.
Hinnat:
yli 10 hlön ryhmät, opiskelijat ja eläkeläiset 5,-/hlö, 
1-9 hlöä 8,-/hlö,
alle 18 v. vapaa pääsy.

Pannukahvit pappilassa  Tilauksesta ryhmille: Nautitaan kuumaa kahvia posliinikupeista, istutaan salin ja kammareiden pöydissä, aistitaan ajatonta tunnelmaa, kuuluu tarinoita, mikä kiinnostaa ja tutustutaan eri huoneisiin. Lauletaankin yhdessä, jos tuntuu, säestys pianolla tai urkuharmonilla.
Hinta makean tai suolaisen palan kanssa ryhmille (10-35 hlöä):
10,-/hlö,
Matkanjohtaja ja kuljettaja veloituksetta.
Alle 10 hlön seurueet 15,-/hlö.

Halos-kahvit pappilassa  Halosen taiteilijasukuun perehtynyt pappilan emäntä, kirjailija Minna Kettunen kertoo Lapinlahdelta lähteneestä taiteilijasuvusta ja esittelee sitä, miten Haloset liittyvät Väärniin. Juttuja 1860-luvun tapettimaalari Ollista 1990-luvulla toteutettu Annan mattoon asti. Esillä useita veistoksia, maalauksia, mattoja sekä urkuharmoni.
Hinta:
Ryhmille (10-35 hlöä) 10,-/hlö. Matkanjohtaja ja kuljettaja veloituksetta.
Alle 10 hlön seurueet 15,-/hlö

Kokouskahvit  15,-/hlö sis. 3 h tilojen käyttämisen, kahvi- ja teetarjoilun, makean ja suolaisen palan (kaikki lakt. ja glut.) vesikannut, dataprojektorin ja valkokankaan

Kotiruokaa 
Keittolounas alkaen 10,-/hlö sis. leivät, juomat, jälkiruokakahvit
Pappilan lounas alkaen 15,-/hlö sis. salaatteja, juureksia, hilloja, liha-, kala- tai kasvisruoan, leivät, jälkiruokakahvit

Juhlapalvelut
Kerro suunnitelmasi ja toiveesi juhlista, me teemme niiden toteuttamisesta kokonaistarjouksen. Teemme hyvää yhteistyötä seudun juurevien kokkien kanssa. 
Väärnin Pappila tarjoaa arvokkaat, erityiset ja kodikkaat tilat sekä toiveiden mukaan toteutettua ohjelmaa.
Perinneruoat vanhan pappilan tunnelmassa maistuvat hyvälle. Potut ja muut juurekset ovat kasvaneet pellossa, joka näkyy ikkunoista.

Pappilan pitopöytä
Voit valita naudan seuraavan ruokalajeista:
Haudutetut juurekset (pappilan pellon satoa)
Haukimureke, paistettu kuha, retamuikut (lähijärvien kalasta)
Hilloja (pappilan kellarista)
Sienisalaatti

Konsertit talon tapaan
Pyydä tarjous omasta konsertista:
-Folkkia ja kantria - Minna Kettunen, laulu ja Jarkka Rissanen, kitara. Liikutaan Savon maisemissa ja ihmiskohtaloissa. Tarinoita laulujen synnystä. Laulaja-lauluntekijä Minna Kettunen julkaissut kolme albumia, ja vuonna 2020 Huojuva Lato -yhtye julkaisi hänen kappaleensa Rakkaustähti omalla albumillaan.
-Voit pyytää tarjousta myös muista kokoonpanoista kuten isän ja poikien The Rissassons tai juureva tunnelmanluoja Flying Fishrooster.

Kvintologi
eli viisi Juhani Ahon aikalaisnaista kertoo hänestä. Teksti ja kerronta Minna Kettunen, musiikki ja kitara Jarkka Rissanen. Kesto 30 min.
Hinta ryhmille (min 10 hlöä)
10,-/hlö.
Ohjelman yhteyteen voidaan liittää ruoka- tai kahvitarjoilu ennen tai jälkeen.