Väärnin Pappila

You are here:   Home > Palvelut

PALVELUT

Tarjontamme on mukana verkkokaupassa www.iisalmijatienoot.fi 

Tarinoita Väärnistä Pappilan esittelykierros ympäri vuoden sopimuksen mukaan on suosituin palvelumme. Ohjelma toteutetaan huomioiden vieraiden mielenkiinnon kohteet sekä aikataulu- ja muut toiveet. Mahdollisuus myös talonväen musisointiin tai yhteislauluun. Ehdota Sinulle sopivaa ajankohtaa info(at)vaarninpappila.fi tai 050-330 3389.
Hinnat:
yli 10 hlön ryhmät, opiskelijat ja eläkeläiset 5,-/hlö, 
1-9 hlöä 8,-/hlö,
alle 18 v. vapaa pääsy.

Pannukahvit pappilassa Tilauksesta ryhmille: Nautitaan kuumaa kahvia posliinikupeista, istutaan salin ja kammareiden pöydissä, aistitaan ajatonta tunnelmaa, kuunnellaan Minna-emännän tarinoita, kysellään siitä mikä kiinnostaa ja tutustutaan eri huoneisiin. Lauletaankin yhdessä, jos siltä tuntuu, ja Minna säestää pianolla tai urkuharmonilla.
Hinta makean tai suolaisen palan kanssa ryhmille (10-35 hlöä):
10,-/hlö,
Matkanjohtaja ja kuljettaja veloituksetta.
Alle 10 hlön seurueet 14,-/hlö.

Halos-kahvit pappilassa Halosen taiteilijasukuun perehtynyt pappilan emäntä, kirjailija Minna Kettunen kertoo Lapinlahdelta lähteneestä taiteilijasuvusta ja esittelee sitä, miten Haloset liittyvät Väärniin. Juttuja 1860-luvun tapettimaalari Ollista 1990-luvulla toteutettuun Annan mattoon saakka. Esillä muutamia veistoksia, maalauksia, mattoja sekä urkuharmoni.
Hinta:
Ryhmille (10-35 hlöä) 10,-/hlö. Matkanjohtaja ja kuljettaja veloituksetta.
Alle 10 hlön seurueet 14,-/hlö

Kokouskahvit 
12,-/hlö sis. 3 h tilojen käyttämisen, kahvi- ja teetarjoilun, makean ja suolaisen palan, vesikannut, dataprojektorin ja valkokankaan

Kotiruokaa
Keittolounas alkaen 10,-/hlö sis. leivät, juomat, jälkiruokakahvit
Pappilan lounas alkaen 15,-/hlö sis. salaatteja, juureksia, hilloja, liha-, kala- tai kasvisruoan, leivät, jälkiruokakahvit

Juhlapalvelut
Kerro suunnitelmasi ja toiveesi juhlista, me teemme niiden toteuttamisesta kokonaistarjouksen. Teemme hyvää yhteistyötä seudun juurevien kokkien kanssa. 
Väärnin Pappila tarjoaa arvokkaat, ainutlaatuiset ja kodikkaat tilat sekä toiveiden mukaan toteutettua ohjelmaa.
Perinneruoat vanhan pappilan tunnelmassa maistuvat hyvälle. Potut ja muut juurekset ovat kasvaneet pellossa, joka näkyy ikkunoista.

Pappilan pitopöytä
Voit valita esimerkiksi seuraavista ruokalajeista:
Haudutetut juurekset (pappilan pellon satoa)
Potut (pappilan pellosta)
Haukimureke, paistettu kuha, retamuikut (lähijärvien kalasta)
Hilloja (pappilan kellarista)
Sienisalaatti 
Ruustinnan salaatti (sis. keitettyä kananmunaa)
Lihamureke tai mullipaisti (murea naudanpaisti)

Konsertit talon tapaan
Pyydä tarjous omasta konsertista:
-Folkkia ja kantria - Minna Kettunen, laulu ja Jarkka Rissanen, kitara. Liikutaan Savon maisemissa ja ihmiskohtaloissa. Tarinoita laulujen synnystä. Laulaja-lauluntekijä Minna Kettunen on julkaissut kolme albumia, ja vuonna 2020 Huojuva Lato -yhtye julkaisi hänen kappaleensa Rakkaustähti omalla albumillaan.
-Voit pyytää tarjousta myös muista kokoonpanoista kuten isän ja poikien The Rissassons tai juureva tunnelmanluoja Flying Fishrooster.

Kvartologi
eli neljä Juhani Ahon aikalaisnaista kertoo hänestä.
Minna Kettunen esittää kirjoittamansa tekstin, joka tilattiin Kuopion Kirjakantin avajaisiin marraskuussa 2011. Kesto 15 min.
Hinta ryhmille (min 10 hlöä)
10,-/hlö.
Ohjelman yhteyteen voidaan liittää ruoka- tai kahvitarjoilu ennen tai jälkeen.