Väärnin Pappila Oy > Ajankohtaista > Väärnin Pappila 170 vuotta

Väärnin Pappila 170 vuotta

Arvokas joukko kansalaisia eri elämänaloilta ilmaisi tukensa Väärnin Pappilalle. Tiedote 22.9.09.

Väärnin Pappila on kansalliskirjailijamme Juhani Ahon synnyinpaikka ja pappilan empiretyylinen päärakennus valtakunnallisesti merkittävä rakennussuojelukohde.

Rakennus siirtyi vuonna 2006 kirjailija Minna Kettusen ja hänen puolisonsa muusikko Jarkka Rissasen perustaman yhtiön omistukseen. Väärnin Pappila avattiin Museoviraston valvonnassa tapahtuneen ja pieteetillä toteutetun entisöinnin jälkeen vuonna 2008 kohtaamispaikaksi, jossa on pidetty lukuisia erilaisia tilaisuuksia kuten perhejuhlia, yritystapaamisia ja konsertteja. Jo tuhannet vierailijat ovat voineet ihailla onnistunutta entisöintiä. Myös seurakunnallinen toiminta on saanut vanhassa pappilassa edelleen jatkua. Vanha pappila ja sen kunnostettu pihapiiri vaalii näin myös jo pitkälle häviämään päässyttä mutta aikanaan rikasta pappilakulttuuria. Se tarjoaa erinomaisen miljöön monenlaisille pappilan henkeen soveltuville tilaisuuksille.

Juhlapäivää vietettiin 30.9.2009 jolloin piispa Wille Riekkinen tuli tutustumaan Väärnin Pappilaan ja onnittelemaan pappilakultturin vaalijoita.

Seuraavat allekirjoittaneet toivoivat, että Väärnin Pappilan juhlapäivää muistettaisiin kukkien ja tervehdysten sijasta Minnan ja Jarkan kulttuurityötä tukevilla lahjoituksilla.

Heikki Hortling, Olvi Oyj:n hallituksen pj. 

Paavo Jauhiainen, Savon Voima Oy:n hallituksen pj.

Olavi Martikainen, maaherra

Tatu Ollikainen, metsänhoitaja

Matti Pajula, kirjailija

Hannu Puurunen, arkkitehti

Eero Raittinen, muusikko

Wille Riekkinen, piispa

Matti ja Anna-Liisa Sihvonen, piispa emeritus puolisoineen

Jouni Somero, pianotaiteilija

Tulostusversio

Väärnin Pappila Oy